Intervju med The Skin Coach

Linnéa Wagnås, som kanskje er bedre kjent som The Skin Coach på Instagram (@the.skin.coach) er vår Biologique Recherche guru og hudekspert. Vi alltid beundret hennes glødende hud og hennes enorme lidenskap for hudpleie og selvpleie, og derfor tok vi en prat med Linnéa for å høre litt om hennes bakgrunn som hudterapeut og hennes beste tips for å få en sunn og glødende hud.
Kan du fortelle litt om deg selv og hvordan du startet i hudpleiebransjen? 
- Som mange andre hudterapeuter har jeg selv hatt hudproblemer. Akne i ungdomsårene vet du.. Hvis jeg kunne bli ekspert på huden så kanskje jeg kunne finne svaret selv og til og med redde andre som hadde det like dårlig som meg? Jeg følte ikke at legene tok hudproblemene mine på alvor. “Det går over en dag skal du se! Du kommer ikke til å ha det hele livet.” Jeg ville bli kvitt det, så DA gikk jeg på skole.
Jeg husker da moren min booket meg inn på min første ansiktsbehandling. Det var på Hagabadet et lite stykke utenfor Stockholm. Omgivelsene. Duften av neroli. Et opplyst, blått basseng. Panfløytemusikk. Jeg ble lagt ned i store varme tepper og hadde en terapeut som lyttet til meg sammenlignet med de legene på sykehuset. Jeg så rett opp på henne og skjønnheten hennes. Jeg tenkte “Wow! Kan du jobbe med dette? I et så avslappende miljø?”
Linnéa begynte å studere til å bli spa- og hudterapeut på en Cidesco-sertifisert skole i Stockholm. Hun beskriver det som en streng utdannelse som la grunnlaget for mye av det hun kan idag. Etter utdanningen startet hun sin første jobb på det velrennomerte 5-stjerners Grand Hotel Nordic Spa & Fitness i Stockholm.  
- Der ble jeg etterhvert ansvarlig for hudterapeutene på stedet. Det var også der jeg ble forelsket i Biologique Recherche for første gang da jeg fikk i oppgave å lete etter et resultatorientert hudpleiemerke til spa'et. Et merke som kunne leve opp til de internasjonale og kresne kundene som bor på hotellet.
Idag er Linnéa internasjonal trener og salgssjef for Biologique Recherche i Sverige, Norge og Finland. Biologique Recherche er et medisinsk hudpleiemerke fra Paris som har rukket å få kultstatus verden over for sine unike produkter og metodologi og det er et merke vi er utrolig stolte av å kunne få jobbe med her på Koch Parfymeri.
Kan du fortelle litt om Biologique Recherche og hvor det er et så unikt hudpleiemerke?
- Ah, teksturene. De ærlige duftene, de unike massasjeteknikkene og en kunnskapsdatabase som aldri tar slutt. Alle som prøver Biologique Recherche og gir det en reell sjanse vet at du får helt unike resultater. Resultatene kommer som et resultat av BRs unike måte å jobbe på - du kan ikke bare gå inn i en butikk og kjøpe et produkt, men det krever en grundig analyse av en hudterapeut eller lege som er utdannet fra BR. Hver behandling tilpasses den enkelte ved hver hudanalyse. Og som vi alle vet, endrer huden seg seg fra periode til periode. Vi har en annen hud i januar enn i august og dette vever Biologique Recherche inn i ideologien sin.
Det korte svaret er at disse produktene virkelig fungerer og jeg har fått en merkelig besettelse om at jeg vil at andre skal vite det jeg vet. Alle føler seg bedre av disse produktene!

Hva er det beste man kan gjøre for å ha en sunn og glødende hud?
- Det er så mye mer enn bare det du ser på overflaten. For meg er det et hellig rituale med egentid hvor jeg tar vare på meg selv og får meg til å føle meg bra. Det er alt fra hva du tenker, hvordan du beveger deg, hva du spiser, drikker, hvordan du sover. Alt hører sammen og det er viktig med indre og ytre balanse. Selvfølgelig kan hudpleie hjelpe på, men for ekte skjønnhet må det komme helt fra innsiden. Du må være glad.
Men skal vi være litt mer spesifikke, tror jeg på å bevare hudens lipide barriere. Er den i ubalanse får vi fort problemer som kviser, betennelser, eksem. Det er viktig å verne om hudens ytre beskyttelse med riktig valg av produkter i henhold til sesong og din nåværende hudtilstand. Tar du vare på taket på huset, vil du lettere kunne bevare det som er under. 

Hva gjør du selv i din livsstil og rutine for å oppnå en så glødende hud?
  • Blant annet så isbader jeg! Jepp! Jeg bor på en liten øy litt utenfor byen hvor jeg bader hele året ved bryggen vår. Jeg går ned i badekåpen min og tar en dukkert.
  • Ellers har jeg ca 28 forskjellige produkter i baderomsskapet (og kjøleskapet). Jeg oppbevarer produkter i kjøleskapet fordi jeg elsker følelsen av kalde produkter på huden. 28 produkter høres kanskje sprøtt ut, men det er fordi når jeg står opp og ser hvordan huden min føles så bruker jeg det huden har behov for den dagen. Hvis jeg har akne, har jeg produkter for det. Er eksemen min på vei tilbake er det en maske for det osv.. Trikset er å bli proff på egen hud.
  • Alltid solbeskyttelse. Året rundt.
  • Drikker mye vann.
  • Prioriterer 8 timers søvn - jeg legger meg tidlig.
  • Beveger på meg hver dag.
  • Hjemmelaget mat. Grønnsaker og rene ingredienser.

Hva er dine viktigste selvpleieritualer?
Det må være den ekstra lange dusjen hjemme på det lille badet mitt. Jeg sjekker inn på mitt eget hjemmespa minst en gang i uken i en hel time. Jeg tenner stearinlys og skrur på min egen relax-spilleliste (link). Jeg gjør manikyr og pedikyr, skrubber hele kroppen, hårmaske, ansiktsmaske, ja alt! Da trer jeg ut som en ny person i silkepysjamasen og er en mer harmonisk kone og mamma.

Linnéas favorittprodukter fra Biologique Recherche
4. Lait U
6. Complexe Royal

← Eldre artikkel Nyere artikkel →Legg igjen kommentar