Hvordan ta vare på duftlyset ditt

For å mest ut av dine duftlys, anbefaler vi deg å følge våre tips for best utnyttelse:

 • Første gang du brenner lyset ditt: Pass på at du har tid til at lyset får brenne lenge nok til at all voks smelter helt ut i kantene. Da vil du slippe at lyset brenner i en grop nedover neste gang. Dette vil ta 2-4 timer, alt etter størrelse på lyset du brenner.
 • De neste gangene du skal brenne lyset ditt klipper du veken ned. Optimal lengde på veken før tenning er 3-5mm. Da slipper du at lyset blafrer og soter, og du får en fin og rolig flamme som brenner jevnt.
 • Slukk lyset ditt forsiktig. Vi anbefaler å bruke en «snuffer», lokk eller en klype til å slukke flammen med. Da slipper du både røyk og vokssøl.
 • Ikke brenn lyset for langt ned. Slukk lyset når det er 0,5 cm med voks igjen i bunn, eller når metallbunnen i veken er godt synlig. Da unngår man faren for at glasset sprekker og blir ødelagt.
 • Finn nytt liv til ditt duftlys når det er oppbrent. Vask glasset rent for voks og gi det nytt liv! Her er våre favoritter for gjenbruk at lys:
  Beholder for penner og kontorredskaper
  På badet med Q-tips og bomullpads eller hårspenner
  Plant en liten plante eller bruk som vase
  Vær kreativ!

Lyset har brent ned en grop - hva gjør jeg?
Har skaden først skjedd, så finnes det mange tips og triks for å fikse. Dette er vår favoritt metode:
Finn frem aluminiumsfolie. Brett aluminiumsfolien til det har en bredde på ca 5 cm. Lengden skal være nok til at den kan brettes rundt lyset.
Brett aluminiumsfolien rundt toppen av lysglasset, 2 cm skal stikke opp fra kanten og brettes inn mot veken.
Nå tenner du lyset ditt, husk å klippe veken.
Aluminiumsfolien vil føre varmen ned mot kanten av lyset, slik at voksen fra forrige gang vil smelte sammen med resten av lyset.

Brenn lyset som vanlig neste gang, og pass på at voksen smelter ut i kantene.
NB! Dette vil helt klart ha best effekt dersom gropen ikke er for stor. Har gropen blitt for stor, vil det også være vanskeligere å reparere - da ville vi gått for varianten av å skjære bort kantene med en liten skarp kniv.

← Eldre artikkel Nyere artikkel →Legg igjen kommentar